کانال سازی صنعتی می‌خوهید؟ با ما تماس بگیرید

تماس و مشاوره

021-44443230    021-44443730

تم در این مقاله می خواهیم که با کانال هواساز بیشتر آشنا شویم. این قطعه وسیله ای است برای انتقال هوا از دستگاه های تهویه مطبوع مانند هواساز، داکت اسپلیت، فن کویل، کولرها و انواع فن های دمنده و مکنده به محل مورد نظر می باشد. برای پخش و جریان های هوای تولیدی توسط این دستگاه ها، در تمام ساختمان یک شبکه کانال کشی مورد نیاز است که به کانال تهویه مطبوع معروف است. کانال هواساز برای جابه جایی هوای مطبوع بین محیط درون ساختمان و دستگاه تهویه استفاده می شوند. در صنعت تهویه، کانال هواساز جزء سریع ترین کالاهای فلزی است که هم اکنون در زمینه های تهویه داکت های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد.

کانال هوا ساز

این سیستم دارای ظاهری شکیل و هم کیفیتی بالاتر از انواع دیگر کانال های هوا می باشد، در صورتی که استفاده از آن در صنعت تهویه به امری اجتناب ناپذیر تعیین شده است. این سیستم، دستگاهی برای فیلتر کردن، تنظیم رطوبت، کنترل سرعت، جهت و توزیع هوای ورودی به ساختمان، آپارتمان، سوله صنعتی و یا هر نوع ساختمان دیگری است. به همین دلیل از نظر کاربرد به انواع هواساز ساختمانی و هواساز صنعتی دسته بندی می شود. در ادامه بیشتر در مورد عملکرد هواساز می پردازیم. با ما تا انتهای این مطالب همراه باشید. همچنین شرکت تهویه نو با سال‌ها تجربه در زمینه تولید، نصب و اجرا کانال سازی صنعتی در خدمت شما خواهد بود.

هواساز صنعتی چیست؟

کانال هواساز صنعتی مخصوص تهویه هوای سوله صنعتی، تهویه هوای انبار، سالن های بزرگ تولیدی، ورزشی، سالن های بزرگ یک تکه با کاربری های مختلف از جمله سالن کنفرانس، سینما، تالار و… ساخته می شود. با بزرگ بودن فضای سوله ها و سالن ها، افزایش مقدار گردش و نیز استفاده از فیلترهای مختلف مطرح می شود تا در مصرف انرژی با سیرکولاسیون هوا صرفه جویی شود و هم از داخل شدن یا انتقال آلاینده های صنعتی جلوگیری شود.

عملکرد کانال هواساز

هواسازها با توجه به اجرای آن ها به ۳ شکل هوای محیط را می تواند خنک کنند. یک دسته از هواسازها هوای بیرون را کاملا به داخل کابین مکیده و پس از عمل خنک سازی به محیط می فرستند. به این دسته از هواسازها Full Fresh می گویند. دسته دوم هواساز هایی هستند که تماما هوای برگشتی از داخل محیط را دوباره به دمای مطلوب می رساند و به محیط برمی گردانند که این هواسازها Full Returb گفته می شود. و آخرین دسته، هواساز هایی هستند که هم از هوای بیرون و هم از هوای برگشتی محیط تغذیه می شوند. همچنین شرکت تهویه نو با سال‌ها تجربه در زمینه تولید، نصب و اجرا کانال اسپیرال در خدمت شما خواهد بود.

در این صورت هوا به داخل کابین مکیده شده، از روی فیلترها عبور کرده و به مبدل حرارتی یا همان کویل ها می رسد. مبدل حرارتی یا کویل که در آن جریان آب یا مبرد برقرار است. وظیفه گرفتن یا پس دادن گرما از هوا یا به هوا را برعهده دارند.

کاربرد هواساز

کاربرد کانال هواساز در سیستم تهویه یک ساختمان یا سوله معمولا در شرایط های زیر ضرورت های آن بیشتر می شود:

  • مکان هایی که باید هوا به خوبی و متناسب با نیاز آن فیلتر شود.
  • در مکان هایی که به ورود هوای تازه به طور دائمی نیاز داشته باشیم.
  • در مکان هایی که بخواهیم به دلیل بلند بودن ارتفاع سقف و بزرگ و یک تکه بودن سالن یا کانال، هوا را توزیع و پخش کنیم.
  • مکان هایی که باید رطوبت هوا کامل تحت کنترل باشد و بتوان مقدار آن را مدیریت کرد.
  • در مکان هایی که رفت و آمد در آن زیاد است و باید اکسیژن کافی و مورد نیاز تامین شود.

اجزای هواساز چیست؟

اجرای هواساز عبارت است از:

  • فیلتر هوا:

فیلتر هوا برای تصفیه هوا از گرد و غبار و بقیه ذرات معلق استفاده می شود.

  • سیستم کنترل:

سیستم کنترل برای کنترل عملکرد هواساز استفاده می شود

  • کانال هوا:

کانال هوا برای منتقل کردن هوا از هواساز به فضای داخلی ساختمان استفاده می شود.

  • مبدل حرارتی:

این اجزا برای گرم یا سرد کردن هوا استفاده می شود.

  • کویل هوارسان:

کویل هوارسان برای گرم یا سرد کردن هوا استفاده می شود.

  • هوا کش:

این احزا برای مکش هوا از محیط بیرون و دمیدن آن یه داخل هواساز استفاده می شود.

انواع هواساز

انواع هواساز بر اساس نوع کاربرد آن ها به صورت زیر است.

  • هواساز معمولی:

این هواساز برای تامین هوای تازه، سرمایش و گرمایش استفاده می شود.

  • هواساز دوگانه جریان:

این هواساز دوگانه جریان برای تامین هوای تازه و هوای برگشتی استفاده می شود.

هواسازها بر اساس نوع کویل هوارسان به دو دسته تقسیم می شوند که عبارت است از:

  • هواساز آبی:

این هواساز برای گرم یا سرد کردن هوا از آب استفاده می کند.

  • هواساز هوا هوا:

این هواساز برای گرم کردن یا سرد کردن هوا از هوا استفاده می کند.

مزایا و معایب هواساز

استفاده از هواساز مزایای زیادی دارد که شامل:

این قطعه می تواند هوای محیط را به راحتی و به طور موثر تهویه کند و دما و رطوبت آن را بهینه نگه دارد.

  • صرفه جویی در انرژی:

هواساز با استفاده از سیستم های کنترل پیشرفته، می تواند در مصرف انرژی صرفه جویی کند.

  • کاهش آلودگی هوا:

هواساز هوای محیط را می تواند از گرد وغبارو آلودگی و سایر ذرات معلق پاک کند.

سیسهواساز ایراد و معایب کمی دارد که عبارت است از:

  • هزینه اولیه زیاد:

هزینه اول نصب هواساز و راه اندازی هواساز نسبتا زیاد است.

  • نیاز به نگهداری:

هواساز نیاز به نگهداری منظم و دقیق دارد.

سخن پایانی

کانال هواساز جزو دستگاه های بسیار مهم و کاربردی در صنعت تهویه مطبوع به شمار می روند. دستگاه هواساز ابزاری است برای انتقال هوا از دستگاه های تهویه مطبوع به محل مورد نظر می باشد. این دستگاه برای تنظیم هوا طراحی و ساخته می شود. ساختار داخلی هواسازها بسیار ساده است و این دستگاه ها قلب سیستم تهویه مرکزی به شمار می آیند. در واقع هواساز، هوای خارج از ساختمان و هوای داخل ساختمان را جمع کرده و گرد وغبار و سایر ذرات را از آن پاک کرده، دمای آن را تنظیم کرده، رطوبت آن را به محدوده ی آسایش رسانده و هوایی که مناسب برای ساکنین ساختمان است را به سمت اتاق ها می فرستد. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بوده اید، بی نهایت از شما عزیزان سپاگزاریم.

کانال هواساز

بخش مهمی از سیستم‌های تهویه صنعتی به هواسازی و انتقال هوای تازه و مطبوع به بخش‌های مختلف محیط اختصاص دارد. انجام کارهای این بخش توسط دستگاه هواساز و کانال‌های هواساز انجام می‌شود. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به بررسی کانال‌های هواساز و انواع آن‌ها بپردازیم تا بدانیم که کار هواسازی و انتقال آن به قسمت‌های مختلف محیط صنعتی چطور انجام شده و چه مزایایی برای ما دارد. تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا این موضوع را به طور کامل بررسی کنیم.

کانال هواساز چیست

کانال‌های انتقال هوایی که هوای تولید شده توسط دستگاه هواساز را از بخش مرکزی سیستم تهویه به قسمت‌های مختلف محیط صنعتی انتقال می‌دهند، کانال هواساز نامیده می‌شوند. این کانال‌ها بسته به متریالی که برای ساخت آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در بخش‌های بعدی به آن می‌پردازیم. برای طراحی این کانال‌ها از دو طرح هندسی چهارگوش و اسپیرال استفاده می‌شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در کل زمانی یک کانال هواساز به شکل بهینه عمل می‌کند که طراحی هندسی و متریال استفاده شده در آن استاندارد باشند.

طراحی هندسی اسپیرال نسبت به طراحی چهارگوش یک سری مزیت‌ها دارد که باعث شده استفاده از این نوع طراحی نسبت به طراحی چهارگوش برای ساخت کانال هواساز متداول‌تر باشد. کانال‌های با طراحی اسپیرال شرایطی را فراهم می‌کنند که کل هوای تولید شده توسط هواساز مرکزی به بخش‌های مختلف کارخانه و واحد صنعتی با کمترین اصطکاک منتقل شوند. همین موضوع باعث شده که بازدهی کانال‌های هواساز با طراحی اسپیرال به صد در صد رسیده و اتلاف انرژی نداشت یا مقدار آن نزدیک به صفر باشد.

مراحل طراحی و ساخت کانال هواساز

برای ساخت کانال‌های هواساز متناسب با پروژه تهویه صنعتی که به کانال‌های هواساز نیاز دارد لازم است که چند مرحله عملیات پشت‌سر گذاشته شود. این مراحل هر کدام نکاتی دارند که تنها متخصصان از پس انجام آن برمی‌آیند. با این حال اطلاع از این مراحل و نکات هر مرحله خالی از لطف نیست و به ما یک دید کلی از کلیت مراحل کانال سازی هواساز می‌دهد. در ادامه هر کدام از مراحل را به‌صورت مختصر بررسی می‌کنیم.

طراحی شکل هندسی و تعیین دبی

دبی هر کانال هواسازی برابر است با مقدار حجم هوایی که در هر لحظه توسط آن منتقل می‌شود. این کمیت به خیلی چیزها بستگی دارد اما یکی از مهم‌ترین آن‌ها شرایط پروژه و شکل هندسی کانال است. عموما برای این که دبی محاسبه شده با چیزی که در واقعیت رخ می‌دهد برابر شود از شکل هندسی اسپیرال برای طراحی کانال هواساز استفاده می‌شود. قطر دهانه کانال هواساز است که براساس شرایط آب و هوایی و نوع پروژه صنعتی که نیازمند تهویه هوا است مشخص می‌شود. هر چه این قطر بیشتر باشد، میزان دبی بیشتر است و در پروژه‌های صنعتی بزرگ‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تعیین جنس و تخمین ابعاد

با مشخص شدن دبی و فشار هوای درون کانال هواساز، نوبت به تعیین جنس ماده‌ای که کانال هواساز باید با آن ساخته شود می‌رسد. اگر فشار هوا بسیار زیاد باشد، لازم است که از متریال‌های بسیار مقاومی مثل فولاد گالوانیزه یا عایق‌های از پیش ساخته برای بالا بردن تحمل کانال هواساز استفاده شود. با مشخص شدن جنس کانال، ابعاد آن نیز به دست خواهد آمد. ابعاد متناسب با مساحت پروژه صنعتی مشخص می‌شود و هر چه پروژه بزرگ‌تر باشد، طول و عرض کانال‌های هواساز نیز بزرگ‌تر تخمین زده می‌شود.

تولید در کارگاه

بعد از مشخص شدن پارامترهایی که توضیح دادیم، یک نقشه کلی از ابعاد، جنس و دبی کانال هواساز به دست آمده و به بخش تولید داده می‌شود. در این بخش متخصصان فنی کارگاه شروع به طراحی و ساخت کانال هواساز کرده و متناسب با چیزی که محاسبه شده، ورق‌های گالوانیزه یا آلومینیوم را برش داده و به هم جوش می‌کنند. درنهایت برای اطمینان از درستی کار کانال هواساز، آن را تست هوا می‌کنند تا اگر به درزگیری نیاز بود، از درزگیرها و اتصالات مناسب استفاده شود.

انواع کانال هواساز کدام است

کانال‌های هواساز بسته به نوع ماده‌ای که در ساخت آن‌ها استفاده می‌شود به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. این انواع مختلف هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که باعث می‌شود در پروژه‌های صنعتی مختلف مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه به‌صورت خلاصه تعدادی از مهم‌ترین کانال‌های هواساز را معرفی می‌کنیم:

  • کانال هواساز آلومینیومی: در این کانال‌های هواساز از ورق‌های آلومینیومی به شکل اسپیرال یا چهارگوش استفاده می‌شود.
  • کانال هواساز گالوانیزه: در کانال‌های هواساز گالوانیزه از ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود. این نوع کانال‌های هواساز مقاومت بسیار زیادی در برابر ضربه، حرارت و فشار دارند.
  • کانال هواساز پارچه‌ای: استفاده از پارچه‌های مقاوم و نسوز در تولید کانال‌های هواساز بسیار متداول است و کاربرد عمده این نوع کانال‌ها در پروژه‌های آزمایشگاهی و اتاق‌های تمیز است.
  • کانال هواساز پلاستیکی: پلاستیک‌های فشرده و پی وی سی نیز از دیگر متریال‌هایی هستند که در طراحی و تولید کانال‌های هواساز مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • کانال هواساز با عایق از پیش ساخته: قراردادن یک عایق حرارتی یا صوتی میان دو ورق گالوانیزه یا آلومینیوم به ما کانال‌های هواساز با عایق از پیش ساخته را می‌دهد که در پروژه‌های صنعتی عظیم کاربرد دارند.

کاربردهای کانال هواساز

از کانال‌های هواساز در پروژه‌های صنعتی و مسکونی زیادی استفاده می‌شود. در قسمت انواع کانال‌های هواساز توضیح دادیم که هر نوع کانالی در چه پروژه‌های بکار می‌رود اما به‌صورت کلی‌تر کاربردهای این کانال‌ها شامل محیط‌های صنعتی و مسکونی زیادی است که در زیر تعدادی از مهم‌ترین آن‌ها را آورده‌ایم:

  • سردخانه‌های صنعتی
  • بیمارستان‌ها و هتل‌ها
  • رستوران‌های بزرگ و نیازمند دستگاه‌های هواساز
  • آپارتمان‌هایی که نیازمند سیستم تهویه هوا و سیستم شوتینگ زباله هستند
  • کارگاه‌های تولیدی کوچک و بزرگ
  • کارخانه‌های عظیم و صنایعی مثل خودروسازی و صنعت پتروشیمی
  • آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و صنعتی که نیازمند اتاق تمیز هستند

طراحی و ساخت کانال هواساز با شرکت تهویه نو

یکی از بهترین شرکت‌های طراحی و ساخت سیستم‌های تهویه صنعتی و کانال‌های هواسازی که می‌تواند صفر تا صد کارهای طراحی و تولید کانال‌های هواساز مورد نیاز پروژه صنعتی شما را با کمترین قیمت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهد، شرکت تهویه نو است. این شرکت با داشتن نیروهایی متخصص و با تجربه در امر طراحی و ساخت انواع کانال هواساز می‌تواند شما را در تمام مراحل طراحی، ساخت و نصب کانال‌های هواساز یاری کرده و این کار را با بالاترین کیفیت و در کوتاه‌ترین زمان انجام دهد.

شرکت تهویه نو از شرکت‌های پیشرو در زمینه طراحی و تولید انواع کانال هواساز است که می‌توانید کار طراحی و تولید کانال‌های مورد نیاز خود را به آن بسپارید. این شرکت مشتریانی مثل ایران خودرو، سایپا، مپنا، سازمان انرژی اتمی، شرکت ملی نفت ایران، دی جی کالا و بانک تجارت مرکزی ایران دارد. علت آن هم این است که کیفیت کانال‌های هواساز تولید شده توسط شرکت تهویه نو بسیار بالا بوده و کارهای طراحی و تولید آن‌ها با کمترین هزینه ممکن انجام می‌شود.

حرف آخر

در این مقاله سعی کردیم درباره انواع کانال هواسازی که در پروژه‌های صنعتی و مسکونی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد توضیح دهیم. برای همین ابتدا بررسی کردیم که کانال هواساز چطور ساخته می‌شود، سپس توضیح دادیم که از چه متریال‌هایی در تولید آن‌ها استفاده می‌شود و درنهایت نیز کاربردهای گسترده‌ای که این کانال‌ها در صنایع و پروژه‌های مختلف دارد را شرح دادیم. درنهایت امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده و بتوانید با کمک شرکت تهویه نو بهترین کانال‌های هواساز را در کمترین زمان و با کمترین هزینه تهیه کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس و مشاوره

02144443230

02144443730

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید