کانال سازی صنعتی می‌خوهید؟ با ما تماس بگیرید

تماس و مشاوره

021-44443230    021-44443730

یکی از ابزارهای رایج که برای انتقال هوا از آن در سطح گسترده‌ای استفاده می‌شود، کانال تهویه مطبوع است. در واقع از  این ابزار به منظور توزیع و پخش هوای تولید شده در مکان‌های مختلف مانند بیمارستان، رستوران‌ها و …استفاده میشود‌. کانال تهویه مطبوع فقط برای جابه‌جا نمودن هوای مطبوع بین محیطی و درون دستگاه تهویه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع می‌توان گفت که این ابزار از اصلی‌ترین و مهمترین سیستم‌های تهویه هوا است که در مکان‌های مختلفی از جمله ساختمان‌ها به کار گرفته می‌شود.

کانال تهویه مطبوع چیست؟

این نوع کانال کشی به معنای طراحی یک مسیر مناسب به منظور انتقال هوا از دستگاه به محیط مد نظر است که اجرای آن به یک محاسبه و طراحی خاص نیازمند است. از طرف دیگر کانال انتقال هوا از جنس‌های متنوع و مختلفی ساخته شده است که دارای عایق کاری‌های مناسبی نیز هستند و از این طریق وظیفه‌ی خود را به نحو احسنت انجام می‌دهند. ما در این مقاله سعی داریم ضمن بررسی اهمیت کانال کشی تهویه مطبوع، انواع آن را برای شما ذکر کنیم. همچنین شرکت تهویه نو با سال‌ها تجربه در زمینه تولید، نصب و اجرا کانال اسپیرال گالوانیزه در خدمت شما خواهد بود.

اهمیت کانال کشی تهویه مطبوع

به طور کلی کانال تهویه مطبوع و نصب و راه اندازی آن دارای مزايا و اهمیت زیادی می‌باشد. نصب و اجرای این ابزار تقریبا در تمامی ساختمان‌های صنعتی، مسکونی و تجاری لازم و حائز اهمیت است. همانطور که در مطالب بالا نیز ذکر کردیم، کانال انتقال هوا به منظور تهویه و ایجاد یک هوای تمیز به کار گرفته می‌شود‌. در واقع برخورداری از یک سیستم مطبوع مناسب و با عملکرد خوب می‌تواند سرمایش، گرمایش و به طور کلی تهویه محیط مورد نظر را تامین نماید و در بهینه سازی مصرف سوخت نیز کمک زیادی می‌کند.

محاسبات و نقشه کانال کشی تهویه مطبوع

انتخاب، نصب و اجرا کانال تهویه مطبوع برای افرادی که در یک ساختمان هستند بسیار مهم تلقی می‌شود؛ به همین منظور مسیر کانال کشی باید به گونه‌ای باشد که کمترین فضای ممکن را اشغال کند.

در واقع حفظ کیفیت هوا در هر محیطی یک مسئله‌ی مهم است که با استفاده از کانال کشی تهویه مطبوع می‌توان به راحتی این مسئله را حل نمود. به طور کلی سیستم انتقال هوا از فیلترهای مخصوصی به منظور جذب آلودگی‌های موجود در هوا مانند مواد شیمیایی، دود سیگار، دود ماشین، گرد و غبار و…. مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فیلترها به بهبود کیفیت هوا و در نتیجه کنترل مصرف سوخت و انرژی کمک زیادی می‌کند.

از طرف دیگر کانال کشی استاندارد و مناسب نیازمند یک طراحی و محاسبه دقیق است تا بتواند بهترین عملکرد را به شما ارائه دهد. شرکت محاسبات و نقشه کانال کشی تهویه مطبوع به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کند.  با در نظر گرفتن تجربه و متخصصان این شرکت می‌توانید نصب و اجرا این ابزار را از صفر تا صد به آن بسپارید و در نتیجه یک محیط مناسب و  تمیز داشته باشید.

در ادامه مراحل محاسبات و طراحی نقشه کانال کشی تهویه مطبوع را برای شما بیان کرده‌ایم:

۱) طراحی یک پلان مناسب برای مسیر کانال کشی

۲) تهیه یک پلان مناسب برای دریچه‌های هوا در کانال کشی محیط مورد نظر

۳) محاسبه افت فشار در کانال کشی مد نظر

۴) محاسبه و تعیین اندازه و طول کانال کشی

انواع کانال کشی تهویه مطبوع

به طور کلی کانال تهویه مطبوع از جهات مختلف به چند دسته تقسیم می‌شود که هر کدام دارای مزاياي مخصوص به خود هستند و در موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به طور معمول این ابزار را می‌توان از جهت جنس، شکل و طراحی تقسیم بندی نمود. در ادامه به طور جزئی‌تر با انواع این محصول آشنا خواهیم شد.

انواع کانال تهویه مطبوع بر اساس شکل

کانال تهویه مطبوع از نظر شکل به دو دسته گرد و چهارگوش تقسیم می‌شوند.

●  کانال کشی گرد

کانال کشی گرد به نوعی کانال کشی گفته میشود که در سطح مقطع گرد برخوردار است و از جنس گالوانیزه و آلومینیوم در دو مدل اسپیرال و درز طولی ساخته شده است.

●  کانال کشی چهارگوش

از دیگر انواع کانال کشی انتقال هوا می‌توان کانال کشی چهارگوش را مثال زد. این نوع کانال کشی دارای سطح مقطع چهار گوش مستطیلی یا مربعی شکل است. همچنین جنس این کانال‌ها از گالوانیزه، آلومینیوم  و ورق از پیش عایق شده می‌باشد.

انواع کانال تهویه مطبوع بر اساس طراحی

از دیگر انواع کانال کشی تهویه مطبوع می‌توان، کانال کشی بر اساس طراحی را نام برد. کانال تهویه مطبوع از نظر طراحی به دو دسته ک سرعت و پر سرعت تقسیم می‌شوند که در ادامه توضيحات مختصری درباره‌ی این دو نوع بیان کرده‌ایم.

●  کانال کشی کم سرعت

این نوع کانال از سرعت انتقال هوای کمی برخوردار هستند و صدای خروجی آن نیز بسیار کم می‌باشد. می‌توان این نوع کانال کشی را یک گزینه مناسب برای تهویه محیط‌هایی مانند ساختمان‌های تجاری، بیمارستان‌ها و… می‌باشد. در واقع این نوع کانال کشی با از بین بردن سر و صدای اضافی موجود در محیط مورد نظر، موجب ایجاد یک محیط آرام و ساکت برای افراد خواهد شد.

●  کانال کشی پر سرعت

این نوع کانال کشی به علت سرعت زیاد انتقال هوا سر و صدای زیادی ایجاد میکند؛ به همین جهت از کانال کشی پرسرعت در محیط‌هایی مانند تراشکاری، کارخانه‌ها و… به کار گرفته می‌شود.

انواع بر اساس جنس

به طور کلی کانال تهویه مطبوع بر اساس جنس به سه قسم کانال گالوانیزه، کانال پیش عایق، کانال فلکسیبل و کانال پارچه‌ای تقسیم می‌شوند.

●  کانال گالوانیزه

یکی از قدیمی‌ترین انواع کانال تهویه مطبوع، کانال گالوانیزه است. ابن نوع کانال کشی به دلیل استحکام و مقاومت بالا، شکل گیری سریع و تنوع و زیبایی که دارد به عنوان باکیفیت‌ترین سیستم انتقال هوا به کار گرفته می‌شود.

از طرف دیگر این نوع کانال از اولین نسل کانال کشی تهویه هوا است که نصب آن با استفاده از روش‌های سنتی انجام می‌گیرد. این امر موجب شده تا مشکلات و سختی‌های زیادی در هنگام نصب داشته باشید.

با در نظر گرفتن ساختار ورق‌های گالوانیزه این کانال نیازمند عایق کاری مناسب به منظور جلوگیری از میعان بخار آب موجود در هوا است.  لازم به ذکر است که در صورتی که از پشم شیشه و پشم سنگ در منافذ موجود در کانال استفاده شود، مشکلات پوستی و تنفسی زیادی به دنبال خواهد داشت. از دیگر معایب این نوع کانال می‌توان به وزن زیاد، سرعت نصب پایین، ماندگاری پایین و نیازمندی به بست و آویز فراوان در هنگام نصب اشاره نمود.

●  کانال پیش عایق

این نوع کانال بیشتر به  شکل چهارگوش به کار گرفته می‌شود و بر خلاف کانال گالوانیزه یک عایق بسیار مناسب برای رطوبت و برودت موجود در محیط کانال است. این نوع کانال همچنین یک عایق مناسب در برابر اشعه UV و سر و صدا می‌باشد. کانال پیش عایق از فوم پلی اورتان ضخیم و ورق آلومینیوم در اطراف خود تشکیل شده است. لازم به ذکر است که این فوم خاصیت عایق کاری در برابر عوامل خارجی را نیز دارا می‌باشد. از دیگر مزایای این نوع کانال کشی می‌توان به سرعت نصب بالا، وزن کم، ضد حریق، ضد قارچ، عایق صدا و لرزش اشاره نمود.

●  کانال فلکسیبل یا منعطف

یکی دیگر از انواع این کانال کانال خرطومی، کانال فلکسیبل، لوله هوا، لوله انعطاف پذیر و یا همان کانال منعطف است. این نوع کانال کشی را می‌توان به عنوان رقیب اصلی کانال کشی گالوانیزه به حساب آورد. این نوع کانال به دلیل انعطاف‌پذیری بالایی که دارد، به راحتی در مکان‌هایی که فضا محدود است و یا ارتفاع یکسان نیست، قابل نصب می‌باشد.

این نوع کانال به دلیل سطح صاف و صیقلی که دارد، مانع از افت فشار شده و با استفاده از روکش آلومینیوم مقاومت و استحکام زیادی در برابر پارگی و ضربات متعدد دارد. از طرف دیگر کانال فلکسیبل به دلیل مطابقت با محیط‌هایی که رطوبت زیادی دارد، توصیه میشود‌. از دیگر مزایای این نوع کانال کشی می‌توان به وزن کم، حمل و نقل آسان، سرعت بالای نصب و…‌ اشاره کرد‌.

●  کانال پارچه‌ای

کانال پارچه‌ای از جدیدترین کانال تهویه مطبوع است که با توجه به مزایای زیادی که دارد، مورد استفاده افراد زیادی در مکان‌های مختلف قرار میگیرد.

در ادامه مزایای کانال تهویه مطبوع پارچه‌ای را برای شما ذکر کرده‌ایم:

_ نصب آسان و سریع

_ نظافت و انتقال آسان

_ رنگ‌بندی متنوع

_ صدای کم

_ مقاوم در برابر حریق

_ توزیع یکنواخت هوا

_ ایجاد تهویه مطبوع مناسب

_ عدم نیاز به دریچه فلزی و عایق کاری

_ هزینه حمل و نقل پایین

سخن آخر

به طور کلی می‌توان از کانال تهویه مطبوع به عنوان یک ابزار جدید در صنایع مختلف یاد کرد که امروزه در مکان‌های زیادی به کار گرفته می شود. کاربرد اصلی کانال تهویه را می‌توان در مکان‌های مختلفی مانند بیمارستان‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها، کارخانه‌ها، ساختمان‌های اداری، ساختمان‌های مسکونی و…. مشاهده کرد. انتخاب یکی از انواع کانال کشی تهویه مطبوع که برای مکان مورد نظر شما مناسب باشد بسیار حائز اهمیت است. در واقع شما با انتخاب یک کانال مناسب علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، محیط مورد نظر خود را زیباتر جلوه می‌دهید. ما در این مقاله سعی کردیم با کانال تهویه مطبوع، انواع آن و همچنین محاسبات و اهمیت نصب آن شما را با این محصول آشنا نماییم. توصیه می‌شود که هر چه سریع‌تر به منظور داشتن یک محیط تمیز و پاک یکی از انواع این کانال را تهیه نمایید.

کانال تهویه مطبوع چیست؟

کانال‌های تهویه مطبوع یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سیستم تهویه مطبوع هستند که در پروژه‌های صنعتی و مسکونی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این بخش از سیستم‌های تهویه مطبوع به شکل‌های هندسی مختلف و با استفاده از متریال‌های متفاوت ساخته می‌شود. در این مقاله قصد داریم هر آن چه لازم است درباره کانال‌های تهویه مطبوع بدانید را به شما توضیح دهیم تا چیزی ناگفته درباره آن‌ها باقی نماند. اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید حتما تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

معرفی سیستم های تهویه مطبوع

سیستم‌های تهویه مطبوع همان دستگاه‌هایی هستند که کار تامین سرمایش، گرمایش و هوای تازه مورد نیاز ساختمان‌های مسکونی و صنعتی را انجام می‌دهند. این سیستم‌ها از سه بخش اصلی تشکیل می‌شوند که شامل: دستگاه‌های سرمایشی، گرمایشی و هواساز مرکزی، کانال‌های تهویه مطبوع هوا و یونیت‌ها و دریچه‌های مناسب برای پخش سرمایش، گرمایش و هوای تازه به درون محیط ساختمان صنعتی یا مسکونی هستند. هر کدام از این بخش‌ها وظیفه‌ای برعهده دارد که کنار هم قرارگیری آن‌ها باعث می‌شود عملیات تهویه مطبوع ساختمان انجام شود.

دستگاه‌های تهویه مرکزی شامل یک سری دستگاه‌های تامین سرمایش، گرمایش و هواساز هستند. این دستگاه‌ها شامل بویلر، چیلر و کمپرسور هوا هستند که البته امروزه با وجود دستگاه زنیت که همه این بخش‌ها را یک جا در خود جا داده، نیازی به تهیه دستگاه‌های مختلف نیست. بخش کانال تهویه مطبوع اما وظیفه دارد که هوای تازه تولید شده را از دستگاه تهویه مرکزی به بخش‌های مختلف ساختمان انتقال داده و به بیرون راندن هوای آلوده محیط صنعتی یا مسکونی کمک کند. درنهایت نیز دریچه‌ها و یونیت‌ها قرار دارد که کارشان پخش این هوای تازه به شکل بهینه در محیط است.

انواع کانال تهویه مطبوع

کانال‌های تهویه مطبوع اما بسته به شکل هندسی و متریالی که در ساخت آن‌ها به کار می‌رود به چند نوع مختلف تقسیم می‌شوند. در کل ما دو نوع طراحی هندسی برای کانال‌های تهویه مطبوع داریم: اسپیرال و چهارگوش. اسپیرال همان طور که از نامش پیداست، دهانه گردی داشته و طرز ساخت آن این‌گونه است که تعدادی ورق آلومینیومی یا گالوانیزه به‌صورت چرخشی حول یک محور کنار هم قرار می‌گیرند و به همین دلیل اسپیرال نامیده شده است. کانال‌های چهارگوش اما مانند کانال‌های قدیمی کولرهای آبی به‌شکل چهارگوش از ورق‌های آلومینیوم یا فولاد گالوانیزه ساخته می‌شوند. اما برای ساخت هر کدام از این نوع کانال‌های تهویه مطبوع، متریال‌های مختلفی استفاده می‌شود که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

کانال تهویه مطبوع گالوانیزه

استفاده از ورق‌های گالوانیزه در ساخت کانال‌های تهویه مطبوع بسیار متداول است. دلیل آن هم مزایایی است که این نوع ورق‌ها دارند. ورق‌های گالوانیزه بسیار سبک و در عین حال مقاوم هستند و همین باعث شده که گزینه‌های بسیار مناسبی برای کانال‌های تهویه مطبوع در محیط‌های صنعتی و مسکونی به حساب می‌آیند.

کانال تهویه مطبوع آلومینیومی

ورق‌های آلومینیوم یکی دیگر از متریال‌های متداول برای ساخت کانال‌های تهویه مطبوع است که بیشتر برای کانال‌های تهویه با طراحی چهارگوش مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع کانال‌های تهویه مطبوع همچنین مزایای خاص خود را داشته و از آن‌ها در پروژه‌های صنعتی مختلفی استفاده می‌شود. برای مثال هنوز هم کانال‌های کولر آبی از نوع کانال‌های آلومینیومی هستند.

کانال تهویه مطبوع فلکسیبل

قراردادن فنرهای فشرده در یک ورق آلومینیوم یا ورق گالوانیزه باعث می‌شود به نوع جدیدی از کانال‌های تهویه مطبوع دست یابیم که خاصیت انعطاف پذیری دارند و به نام خرطومی نیز شناخته می‌شوند. این نوع کانال‌های تهویه مطبوع هوا را بیشتر در پروژه‌های صنعتی که نیازمند دودکش تهویه هستند مشاهده می‌کنیم. همچنین کانال‌های فلکسیبل در پروژه‌های مسکونی نیز کاربرد گسترده‌ای دارند.

کانال تهویه مطبوع پلاستیکی

پلاستیک‌های فشرده و پی وی سی از دیگر متریال‌هایی هستند که به‌صورت گسترده در ساخت کانال‌های تهویه هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع کانال‌های تهویه هوا بسیار سبک بوده و کار نصب آن‌ها خیلی ساده است. برای همین در اکثر پروژه‌های مسکونی یا پروژه‌های تهویه صنعتی آزمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کانال‌های تهویه مقاومتی به اندازه دیگر کانال‌ها ندارند اما به‌خاطر بازدهی بالایی که دارند در پروژه‌های صنعتی مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود.

کانال تهویه پارچه ای

اگر با دیدن نام پارچه به‌عنوان متریال برای ساخت کانال‌های تهویه مطبوع تعجب کرده‌اید به شما حق می‌دهیم اما پارچه‌هایی که برای ساخت کانال‌های تهویه پارچه‌ای استفاده می‌شود از متریال ویژه‌ای ساخته می‌شوند که نسوز بوده و در برابر فشار و تنش مقاومت زیادی دارند. این نوع کانال‌های تهویه مطبوع در پروژه‌های آزمایشگاهی بیشترین کاربرد را دارند.

کانال تهویه مطبوع با عایق از پیش ساخته

استفاده از دو ورق آلومینیوم یا گالوانیزه با یک عایق حرارت یا صوت در میان آن‌ها باعث می‌شود که عایق‌های تهویه مطبوع با عایق از پیش ساخته شده تولید شوند. این نوع کانال تهویه مطبوع در پروژه‌های صنعتی بسیار عظیم مثل پتروشیمی و خودروسازی که نیازمند کانال‌های تهویه مطبوع بسیار مقاوم هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مراحل ساخت کانال تهویه مطبوع

ساخت هر کدام از کانال‌های تهویه مطبوعی که معرفی کردیم با پشت‌سر گذاشتن سه مرحله عملیات ممکن می‌شود. این مراحل شامل تعیین دبی، تعیین ابعاد و جنس و درنهایت بخش تولید کارگاهی است. در مرحله تعیین دبی، بسته به ظرفیت و نوع پروژه صنعتی متخصصان یک دبی مشخص برای کانال تهویه محاسبه می‌کنند. بر اساس مقدار این دبی است که می‌توان سرعت جریان باد، فشار هوا درون آن و البته متریال سازنده و ابعادش را تعیین کرد. با داشتن دبی، نوبت به انجام محاسبات مربوط به جنس و ابعاد کانال تهویه مطبوع می‌رسد.

در این مرحله متخصصان ابعاد کانال‌های تهویه را مشخص کرده و با استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص، یک شبیه‌سازی اولیه از کانال تهویه انجام می‌دهند تا بتوانند با تغییر بعضی فاکتورها به بهینه‌ترین حالت کانال دست یابند. بعد از مشخص شدن بهینه‌ترین حالت کانال تهویه، نوبت به ساخت کارگاهی آن‌ها می‌‎رسد. در این مرحله است که ورق‌های گالوانیزه، آلومینیوم یا هر متریال دیگری که برای ساخت کانال مشخص شده برش داده شده و به شکل چهارگوش یا اسپیرال درمی‌آید. سپس این قطعات کنار هم قرار گرفته و جوش داده می‌شوند تا برای نصب سر پروژه آماده شوند. در یان مرحله استفاده از اتصالات نیز به جای جوش ممکن است.

مراحل نصب کانال تهویه مطبوع

برای نصب کانال‌های تهویه لازم است که ابتدا یک نقشه کلی از مسیر کانال‌کشی محیط صنعتی تهیه شده و سپس بخش‌هایی که باید ساپورت‌های نگه دارنده کانال‌ها نصب شوند مشخص گردد. بعد از نصب کانال‌ها، نوبت به آویزان کردن یا نصب کانال‌های تهویه از سقف یا دیوار می‌رسد. بعد از نصب نیز لازم است که یک تست هوا از کانال‌ها گرفته شود تا مطمئن شوید کانال‌های تهویه هیچ شکاف یا درزی ندارند. بعد از هواگیری دیگر سیستم تهویه شما آماده است و می‌توانید از آن برای تهویه محیط صنعتی خود استفاده کنید.

مزایا و کاربردهای کانال تهویه مطبوع

استفاده از کانال‌های تهویه مطبوع مناسب با شرایط پروژه، باعث می‌شود که بازدهی عملیات تهویه بسیار زیاد شود. در حقیقت این کانال‌های تهویه مناسب هستند که یک سیستم تهویه صنعتی را پربازده می‌کنند. استفاده از این کانال‌ها باعث می‌شود:

  • تهویه هوا به سادگی انجام شود
  • مصرف انرژی برای تهویه هوا به شدت کاهش یابد
  • در مدت زمانی کوتاه کار انتقال سرمایش، گرمایش و هوای تازه به نقاط مختلف ساختمان انجام شود
  • با هزینه‌ای اندک هوای آلوده از محیط صنعتی به بیرون رانده شود
  • بازدهی عملیات تهویه هوا به چیزی نزدیک به صد در صد برسد

به‌خاطر همین است که کانال‌های تهویه هوا در هر پروژه تهویه هوایی چه صنعتی چه مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کانال تهویه مطبوع با شرکت تهویه نو

برای این که بتوانید یک کانال تهویه هوای مناسب برای پروژه صنعتی یا مسکونی خود فراهم کنید، بهترین کار این است که صفر تا صد کار طراحی و ساخت کانال‌های تهویه مورد نیاز خود را به یک شرکت طراحی و ساخت سیستم‌های تهویه صنعتی مناسب بسپارید. یکی از بهترین این شرکت‌ها، شرکت تهویه نو است. شرکت تهویه نو با استفاده از بهترین نیروی متخصص طراح و سازنده کانال‌های تهویه و البته به کارگیری جدیدترین متدهای روز و تکنولوژی‌های جدید شرایطی فراهم کرده که بتوانید با کمترین هزینه ممکن و در کوتاه‌ترین زمان، کانال‌های تهویه مناسب پروژه خود را تحویل و سر پروژه نصب کنید.

حرف آخر

در این مقاله هر آن چه لازم بود درباره کانال تهویه هوای صنعتی و مسکونی بدانید را توضیح دادیم. ابتدا انواع این کانال‌ها را معرفی کردیم و توضیح دادیم که از چه متریال‌هایی برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شود. سپس به سراغ مراحل ساخت و نصب آن‌ها رفتیم و درنهایت مزایا و کاربردهایی که کانال‌های تهویه مطبوع دارند را نام بردیم. در پایان امیدواریم مطالب گفته شده برای شما جالب بوده و بتوانید بهترین کانال تهویه مطبوع مناسب پروژه خود را تحویل بگیرید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

تماس و مشاوره

02144443230

02144443730

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید