رفتن به محتوای اصلی
آدرس دفتر مرکزی: تهران، پونک، خیابان اشرفی اصفهانی، خیابان واحدی (هفتم)، پلاک 64، واحد 13
3230 4444 021 | 3730 4444 021

آدرس دفتر مرکزی: تهران، پونک، خیابان اشرفی اصفهانی، خیابان واحدی (هفتم)، پلاک 64، واحد 13

کانال سازی صنعتی ، یکی از مهم‌ترین عوامل در پیشرفت و توسعه صنعت تهویه مطبوع، تهویه صنعتی و سیستم‌های تهویه است. این فرایند شامل طراحی ، ساخت و عملیات نصب در سیستم کانال‌های تهویه می باشد ، که به منظور هدایت و جابجایی هوا در ساختمان‌های مسکونی ، شرکتها و فضاهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند .

 کانال‌ هواصنعتی نقشی حیاتی در انتقال هوای تازه  و توزیع هوا در سیستم‌های تهویه صنعتی دارند.

کانال سازی هوا در روش های متفاوت انجام می شود:

  • روش TDF
  • روش TDC
  • کانال سازی سنتی
  • کانال گرد اسپیرال
  • کانال گرد درز طولی

روش های ذکر شده بسته به نوع پروژه، هوای انتقالی، موقعیت پروژه و جقرافیایی می باشد.

شرکت تهویه نو مجری کانال سازی پروژه های انتقال هوای صنعتی نیروگاهی، بیمارستانی، داروسازی و کارخانجات با بهره گیری از استاندارد SMACNA و نشریه ۲۸ مکانیک می باشد. همچنین این شرکت، تولید کننده کانال انتقال هوا با انواع روش های TDC ، TDF ، Spiral، تهویه نو آستیاک تایید شده توسط شرکت نفت فلات قاره ایران ، گروه مپنا لوکوموتیو ، انرژی اتمی نطنز، تهویه مطبوع می باشد. ساخت و نصب انواع کانال های گرد و چهارگوش صنعتی ( کانال تهویه ) از ورق گالوانیزه ، سیاه ، استیل، ساخت و نصب کانال انواع هواساز ، سوله ها، سالن ها، ساختمان ها و … . از جمله خدمات شرکت تهویه نو در زمینه کانال سازی می باشد. همچنین کانال سازی پروژه های نیرو گاهی، کارخانجات، برجها، ساختمانها و… از محصولات برتر و با تخصص فنی بی نظیر شرکت تهویه نو می باشد.

مشتریان

خط-جداکننده

کانال سازی چیست؟

   یکی از موارد مهم در منازل و مراکز صنعتی که مربوط به بخش تهویه مطبوع و گردش هوا می باشد، کانال سازی است. کانالی سازی انتقال هوا را در یک مجموعه مسکونی یا صنعتی فراهم می کند، تا میزان دما، رطوبت و عوامل مربوط به هوا در آن مکان تحت کنترل باشد. تنظیم بودن این موارد سبب تامین آسایش و رفاه در آن مجموعه خواهد شد.

  برای این کار نیاز به تولید و نصب کانال ها و دریچه های هوا در بخش های مختلف یک مجموعه می باشد. شاید در نگاه اول این کار ساده به نظر آید، اما نیاز به ظرافت و دقت بالایی دارد. در صورت نبود این موارد می توان شاهد ضررهای زیادی به منزل یا محیط کار بود.

  هواکش، کانال کولر، هود آشپزخانه‌‌ صنعتی، لوله بخاری از جمله تولیدات کانال سازی صنعتی می باشند. معمولا در ساخت کانال تهویه از ورق سفید یا گالوانیزه استفاده می شود و سپس با پشم شیشه و پوشش الاستومری عایق خواهد شد.

موارد استفاده از کانال های صنعتی

کانال هوا دارای انواع مختلفی است و در مکان های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد. محیط های صنعتی و انواع کارخانه ها و کارگاه ها، بیمارستان، مراکز تجاری، برج ها و ساختمان های مسکونی نمونه ای از مجموعه هایی است که نیاز به کانال کشی کولر و هوا دارند.

مزایای کانال‌ هوا در سیستم تهویه عبارتند از:

1)  تأمین هوای تازه : کانال‌ها ،  امکان دسترسی آسان به هوای تازه از بیرون ساختمان را فراهم کرده و آن را به سیستم‌ تهویه مطبوع ، هدایت می‌کنند و در نتیجه ، هوای تمیز ، تازه و با کیفیت ، مورد بهره برداری ساکنین و کاربران داخلی ساختمان تحت پوشش  قرار می گیرد و این امر در بهبود راندمان اجتماعی و اقتصادی ، در هر سطحی ، شایان توجه است  .

2)  توزیع هوا : کانال‌ها به توزیع یکنواخت هوا در سیستم‌های تهویه کمک می‌کنند. با طراحی صحیح و دقیق کانال‌ها ، هوا به طور موازی و مساوی و بهینه در سراسر فضاهای داخلی مورد نظر توزیع می‌شود. این عمل باعث افزایش کارایی سیستم‌های تهویه و بهره ‌وری صحیح در انرژی می‌شود.

3) کاهش صدا و ارتعاش : کانال‌ها به عنوان راهی برای انتقال صحیح هوا، می‌توانند ارتعاش و صداهای ناشی از سیستم‌های تهویه را کاهش دهند . با استفاده از کانال‌ها و راهکارهای مناسب ، تمهیدات لازم جهت کاهش صداها و ارتعاشات ناخواسته فراهم بوده و این امر ، بهبود آرامش کاربران و واحدهای بهره برداری را تضمین می‌کنند .

4) قابلیت تنظیم : کانال‌ها قابلیت تنظیم جریان هوا را دارند. این امکان ، به کنترل دقیق دما و رطوبت در فضاهای داخلی مورد بهره برداری کمک اساسی می‌کند و امکان تهویه هوا متناسب با نیازهای سیستم را فراهم می‌سازد.

شرکت ما با تکیه بر تجربه ، تخصص و سابقه طولانی ، در زمینه طراحی و ساخت کانال‌ هوا ، خدمات حرفه‌ای و ارزنده ای را به مشتریان محترم خود ارائه می‌دهد . ما در طراحی، ساخت و نصب کانال‌های هوا با استفاده از مواد و مصالح ، با کیفیت بالا و روش‌های پیشرفته ، بهترین عملکرد را به مشتریان گرامی خود ارائه داده  و می‌دهیم . 

تیم ما از مهندسین با سابقه اجرایی طولانی و ماهر و تیم فنی مجرب تشکیل شده است که با استفاده از نرم ‌افزارهای مدل‌سازی پیشرفته و تکنولوژی‌های نوین روز در دنیا ، طراحی دقیق و بهینه‌سازی سیستم‌های کانال‌سازی هوا در سیستم تهویه را انجام می‌دهند .

انواع کانال سازی از نظر هندسی

کانال هوا در ساختمان از نظر هندسی انواع گوناگونی دارد، که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

۱- کانال های هوا و کولر چهار گوش

طراحی کانال های چهار گوش از گذشته تاکنون وجود داشته است. این نوع کانال هوا از نظر هندسی به صورت چهارگوش می باشد. این کانال هوا خود به دو مدل دیگر تقسیم می شود: ۱- مدل بند کشویی (آمریکایی) و ۲- مدل فلنچی (انگلیسی) نام دارد. جنس مورد استفاده در کانال های چهار گوش متفاوت است و معمولا در ساخت آن از جنس های گالوانیزه، عایقی و… استفاده می شود. در ادامه به محاسن و معایب کانال چهارگوش اشاره خواهیم کرد.

مزایای کانال چهارگوش  

  1. قیمت پایین و ارزان بودن در مقایسه با کانال های دیگر
  2. سرعت بالای انتقال هوا
  3. نیاز به تجهیزات نصب ارزان قیمت
  4. طراحی سریع و آسان

معایب کانال چهار گوش

  1. وزن و حجم بالا
  2. اشغال فضای زیاد
  3. ایجاد آلودگی صوتی زیاد در زمان استفاده
  4. انباشته شدن گرد و غبار درون کانال، به دلیل نبود یونیفورم جبهه هوایی

۲- کانال گرد

    ظاهر این کانال به شکل دایره می باشد. کارایی این مدل کانال هوا بیشتر از کانال های چهارگوش است. همچنین مزایای بیشتری نیز در مقایسه با کانال چهار گوش دارد. یکی از مزایای مهم آن قابلیت استفاده در مکان هایی با فضای زیاد، مانند کارخانه و سوله های ورزشی است. به دلیل استفاده از جنس آلومینیوم و استیل درکانال های گرد که خاصیت ضد زدگی دارند. می توان از آن در مناطق مرطوب، مکان های بهداشتی از جمله بیمارستان، آزمایشگاه و… اشاره کرد.

مزایای کانال گرد

  1. داشتن ظاهری زیبا و محکم
  2. دارای صدای کم
  3. دارای وزن و جحم کم
  4. سرعت بالا و خوب در انتقال هوا
  5. دارای افت فشار پایین

معایب کانال کولر گرد

  1. سرعت اجرایی پایین
  2. تعمیرات سخت
  3. هزینه نصب بالا
 انواع کانال گرد
  1. کانال گرد اسپیرال
  2. کانال گرد درز طول
  3. کانال گرد جوشی

1. کانال گرد اسپیرال

کانال گرد اسپیرال در مقایسه با کانال چهارگوش مزایای بیشتری دارد به همین دلیل باعث شده تا مورد استفاده بیشتری در انواع محیط ها قرار بگیرد. كارآمدی کانال گرد اسپیرال باعث جایگزینی آن به جای كانال‌های سنتی شده است.

کانال اسپیرال

 

سیستم کانال سازی ساختمان

    سیستم کانال سازی شبکه ای از انشعاب ها و مسیرهای کانال (از جـنس مختلف) درون دیوار، کف و یا سقف می باشد. به صورت معمول یک سیستم کانال کشی ساده شامل کانال های رفت و برگشت هوا می باشد. دستگاه سرمایش و گرمایش متصل به کانال دارای یک فن است که قادر است هوا را به درون اتاق ها منتقل کند. بیشتر اوقات جهت صرفه جویی در زمان نصب کانال منازل، از یک یا دو مسیر برگشت هوا در مکان هایی که تردد زیاد استفاده می شود.

انواع کانال کولر

انواع کانال کولر از لحاظ شکل

کانال یا مجرای انتقال هوا برای انتقال هوای مطبوع گرم یا سرد، هوای تازه ، اگزاست و … مورد استفاده قرار می گیرد.
به طور کلی کانال هوا به صورت گرد و چهارم گوش ساخته میشود.
انواع کانال گرد:
1. اسپیرال
2. درز طول

انواع کانال چهارگوش
1. TDC
2. TDF
3. سنتی با فلنج نبشی
4. سنتی با اتصال کشویی

1. کانال هوای TDC

یکی از سیستم‌های تهویه با کانال کشی‌های مناسب، سیستم کانال کشی با تهویه TDC یا فلنج گالوانیزه است. به کانال‌هایی که فلنج متصل شدن آن‌ها از جنس گالوانیزه باشد و با پیچ سرمته به فلنج کانال متصل شده باشد به اصطلاح TDC می‌گویند. این نوع کانال‌ها به دلیل نصب و قیمت آن، محبوبیت بسیاری در ساخت و ساز دارند.

کانال هوای TDC

2.کانال TDF

کانال TDF یا فلنج سر خود یکی از جدید ترین کانال های ساخته شده که با توجه به استاندارد SMACNA تولید آن ها صورت می گیرد. طراحی آن به گونه ای است که دیگر برای اتصال آن ها نیاز به فلنج نیست و به گونه ای ساخته شده اند که خود دارای فلنج هستند.

کانال TDF -شرکت تهویه نو آستیاک 

کانال های انتقال هوا بسته به نوع هوای انتقالی و شرایط جوی خارجی و نیاز مشتری امکان عایق بندی با انواع عایق را دارند.
در مسیر های طولانی و با فشار های بالا از کانال های گرد به خاطر ایجاد افت فشار کمتر نسبت به کانال چهارگوش استفاده میشود. طراحی کانال های گرد نیازمند دانش مهندسی و محاسبات دقیق میباشد.

انواع کانال کولر از لحاظ جنس

کانال کولر گالوانیزه

این نوع از کانال های کولر جزو اولین کانال های ابداع شده برای کولر قرار می گیرند و در دو نوع گرد و چهارگوش تولید می شوند .

به دلیل قدیمی بودن مراحل نصب این کانال ها نیز به شکل سنتی صورت می پذیرد.همان طور که می دانید هوای داخل کانال باید خنک تر از هوای بیرونی باشد ولی در کانال های کولر از جنس گالوانیزه به دلیل آلیاژی که دارند اگر درست عایق بندی نشوند هوای داخل کانال قبل از رسیدن به مقصد گرم شده و کیفیت کار کل سیستم را مختل می کند .

 برای عایق بندی این نوع از کانال ها از پشم سنگ و یا پشم شیشه استفاده می کنند ولی مشکلی که این نوع عایق ایجاد می کند این است که ممکن است با توجه به وجود منافذی در بدنه کانال ها این پشم شیشه وارد هوای محیط شده و برای افراد مشکلات تنفسی و یا پوستی ایجاد کند .

زنگ زده گی و عمر پایین، نیاز به بست و اتصالات زیاد به دلیل قدیمی بودن روش نصب ، وزن سنگین و هدر رفت زیاد انرژی به دلیل وجود درز در بدنه از جمله معایب این جنس از کانال ها می باشد.

کانال هوای پیش عایق

    – کانال های پیش عایق از جنس فوم پلی اورتان با ضخامت یک الی سه سانتی متر ساخته شده که با استفاده از ورق آلومینیومی پوشش داده شده است . فوم مورد استفاده در این نوع کانال ها باعث عایق بندی آن شده و هدر رفت انرژی را در آن به حداقل می رساند و دلیل استفاده از ورقه آلمینیومی نیز افزایش استحکام کانال است . این نوع کانال ها در ردیف کانال های چهارگوش قرار می گیرند و به دلیل جدید بودن اطلاعات زیادی در رابطه با مزایای خاص و یا معایب آن در دست نیست.

کانال هوا جوشی

   – کانال های جوشی از جنس ورقه های سیاه آهنی بوده و به دلیل هزینه بسیار بالای خرید و نصب و وزن بالا محبوبیت زیادی ندارد . از این نوع کانال های کولر بیشتر در مراکز صنعتی و برای تخلیه هوای خیلی گرم موتورخانه ها و یا هود های صنعتی استفاده می کنند .

روش نصب و راه اندازی این نوع کانال ها نیاز به تخصص دارد و اگر به صورت سر سری صورت پذیرد عمر کانال را به شدت کاهش می دهد.

کانال هوای فلکسی یا لوله خرطومی

در مواقعی که محدودیت فضا وجود دارد و امکان نصب کانال های چهار گوش موجود نمی باشد  از این نوع استفاده می شود .

کانال های فلکسی خود در چهار نوع : عایق حرارتی (پشم شیشه) بزنتی ، ساده و کمبی با روکش تولید می شوند .

سرعت بالا در نصب ، عدم نیاز به آویز و بست زیاد در هنگام نصب ، ایجاد سر و صدای کمتر در هنگام بهره برداری ، سبک ، ضد حریق ، قابلیت انعطاف پذیری زیاد و … از جمله مزایای خوب این نوع از کانال های کولر محسوب می شود.

کانال ایرواشر چیست؟

ایرواشر (شویندۀ هوا) دستگاهی است که برای تهویه مطبوع، سرمایش و گرمایش، محیط‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کانال ایرواشر در آب و هوای بسیار خشک، باعث افزایش رطوبت هوا در محیط می‌شود. کاربرد ایرواشر در پاک کردن ذرات هوا با کمک تزریق رطوبت است. عملکرد ایرواشر در فصل تابستان سبب کاهش رطوبت و ایجاد هوای تازه می‌کند. و در سیستم سرمایش، با ورود هوای تازه بیرون به داخل محیط؛ میزان رطوبت را افزایش می‌دهد.

کانال ایرواشر چیست؟

کانال اگزاست  چیست؟

کانال اگزاست، فنی است که هوا محیط را می‌مکد و به سمت بیرون روانه می‌کند، مانند هواکش آشپزخانه. وظیفه این دستگاه، ایجاد گردش هوا یا خروج هوای راکد در فضاهای بسته است. اگزاست فن، در دو حالت گردش هوا یا خروج هوا قابل استفاده می‌باشد. کانال اگزاست سبب گردش هوا شده و هوا را بعد از فیلتر کردن؛ دوباره به محیط بر می‌گرداند.

اجزای لازم برای پیاده سازی اگزاست صنعتی 

کانال اسپیرال چیست؟

از جمله سریع‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین کانال‌های فلزی، کانال اسپیرال است که برای تهویه مطبوع محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این کانال انتقال هوا برای تامین سرمایش و گرمایش در محیط‌های مختلف می‌توان استفاده کرد. فضاهای مورد استفاده از این کانال در فضاهای مسکونی، اداری، تجاری، فروشگاهی، بیمارستانی، انبار، کارخانه، کارگاه و… می‌باشد.

کاربرد کانال اسپیرال 

کانال سازی کولر

بعد از اینکه با انواع کانالها آشنا شدیم ، نوبت آن رسیده است که به مراحل مختلف نصب و راه اندازی کانال هواکه اصطلاحاٌ به آن کانال سازی گفته می شود بپردازیم .

    به خاطر داشته باشید که در کانال سازی ، برای ساخت کانال هایی که برای مکش هوا مورد استفاده قرار می گیرند مثل کانال های برگشت و یا کانال های اگزاست اگر از ورق هایی با ضخامت بیشتر و همچنین اتصالات فلنچ محکم تر استفاده کنید خیلی بهتر است . زیرا در این صورت کانال شما کمتر دچار لرزش شده و در نتیجه سر و صدای کمتری نیز ایجاد می کند . 

اگر می خواهید عملیات کانال کشی ساختمان خود را به صورت حرفه ای و تخصصی به انجام رسانید ، پیشنهاد ما مراجعه به موسسه فنی تهویه نو است . این شرکت با کیفیت کار بالا و با استفاده از متخصصین مجرب این کار می تواند بهترین راهنمائی ها را در خصوص کانال کشی ساختمان شما ارائه داده و عملیات کانال سازی را به بهترین نحو ممکن به انجام رساند.

عملیات کانال سازی، خود مراحل مختلفی دارد. اگر می خواهید با این مقوله آشنایی بیشتری پیدا کنید پیشنهاد می کنم تا آخر این نوشتار همراه ما باشید .

گام اول : محاسبه ابعاد کانال در کانال سازی

     در کانال سازی محاسبه ابعاد کانال اهمیت زیادی دارد چون سرعت هوای انتقالی و نیز مقدار آن به ابعاد کانال بستگی دارد. قبل از شروع به کانال سازی بهتر است محیط توسط یک کارشناس مورد بازدید قرار گرفته . و نوع کانال کشی مورد نیاز توسط وی تشخیص داده شود و بعد از آن محیط را جهت تهیه شابلون و نقشه کار اندازه گیری می کنند علاوه بر آن محاسبه ابعاد زمانی لازم می شود که طراح بخواهد. 

 برای مثال یک مقدار هوا را در داخل کانال ها جابه جا کند که در این صورت نیاز به دانستن ابعاد دقیق کانال ها دارد و همچنین ممکن است بخواهد یک کانال مستطیل شکل را جایگزین یک کانال دایره ای کند که در این صورت مشخص است که اندازه کانال چهار گوش باید به اندازه قطر کانال گرد سابق باشد که این مساله مستلزم دانستن اندازه دقیق کانال دایره ای سابق است .

گام دوم : مواردی که هنگام طراحی کانال باید مدنظر قرار گیرد :

  • در کانال های که برای دمش استفاده می شود نباید سرعت هوا در داخل کانال ها از محدوده ی 1800 الی 2200 فوت در دقیقه بالاتر رود .چون در این صورت راندمان مکانیکی سیستم کاهش یافته و علاوه بر آن سرعت بیشتر از این محدوده باعث افت فشار زیاد و همچنین افزایش میزان سر و صدا در کانال می شود
  • در تغییر اندازه ابعاد در کانال های چهار گوش دقت شود که تناسب اندازه از 1 به 6 بیشتر نشود .
  • زانوئی هایی که در مسیر استفاده می شود نیز باید ابعاد بزرگی داشته باشند تا هوا به راحتی و بدون افت فشار در آن تغییر مسیر دهد و مشکلی در جریان هوا به وجود نیاید.
  • در کانال های رفت باید سرعت هوا در دریچه های کولر به صورتی تنظیم گردد که هوا بتواند پس از خروج از دریچه دو سوم (۲/۳) طول اتاق را بپیماید.
  • اگر می خواهید هوای تهویه شده پس از خروج از دریچه، مسافت طولانی تری انتقال یابد از دریچه های نوع پرتابی استفاده کنید.

گام سوم : انتخاب روش مناسب برای کانال سازی

پس از اینکه با توجه به موارد و اطلاعاتی که در بالا ذکر گردید نوع کانال و ابعاد و … را انتخاب کردید نوبت آن می رسد که روش طراحی کانال کولر خود را انتخاب کنید.

برای کانال سازی سه روش مختلف وجود دارد :

  • روش نرخ افت فشار برابر ( Equal Friction) :

در این روش از طراحی کانال کولر برای اینکه میزان افت فشار در کل مسیر کانال یکسان باقی بماند ، بعد از هر دریچه سرعت هوا اندکی کاهش می یابد. در روش نرخ افت فشار یکسان برای محاسبه افت فشار کلی سیستم به این صورت عمل می شود که ، میزان افت فشار در دورترین دریچه کولر را نسبت به فن محاسبه می کنند .

  • طراحی کانال با روش بازیافت فشار ثابت و یا استاتیک (Static regain) :

    یکی از سخت ترین روش های طراحی کانال طراحی فشار استاتیک است و این روش مستلزم تجربه و تبحر زیادی است به همین دلیل کمتر مورد استقبال قرار می گیرد . نحوه طراحی در این سبک به این شکل است که بعد از هر دریچه کولر ، فشار سرعتی بایستی به فشار استاتیک تبدیل شود تا در طول کانال ،میزان افت فشار استاتیک در همه ی دریچه ها یکسان گردد . 

گام چهارم : عملیات کانال سازی

آموزش کانال سازی کولر برای کانال های چهارگوش

     برای ساخت کانال چهارگوش ابتدا می بایست ابعاد محیطی را به دقت اندازه گیری کرده و به وسیله ی سمبه بر روی ورق علامت گذاری کنیم. برای انجام این کار می توانیم از متر و انواع شابلون ها استفاده کنیم . پس از تهیه الگو و یا همان نقشه کار در مرحله ی بعدی عمل برشکاری ورق ها صورت می گیرد که باید طبق اندازه هایی که از مرحله قبل بدست آوردیم عملیات برش را انجام دهیم . پس از اتمام برش ورق های کانال (از هر نوعی ) ورق های برش خورده را با توجه به محل های که قرار است مورد استفاده قرار گیرند .

 در صورت نیاز خم می کنیم البته اگر از ورقی قرار است به عنوان زانوئی 90 درجه استفاده کنیم ، در این صورت این ورق نیاز به خم شدگی بیشتری دارد که این عمل نیز با استفاده از دستگاه های مخصوص به راحتی صورت می پذیرد که در ادامه این عمل را نیز شرح خواهیم داد. بعد زا خم کردن ورق ها و آماده سازی آن ها جهت نصب ، آخرین مرحله اتصال ورق های آماده شده به یکدیگر است که برای اینکار حتما به بست ، آویز و سایر اتصالات نیاز پیدا می کنید که حتما باید قبل از شروع به کار با توجه به نوع جنس کانالی که انتخاب کرده اید ، این موارد را نیز تهیه و آماده کنید.

ساخت زانوئی 90درجه و کانال های کولر گرد در کانال سازی صنعتی

     برای اینکار ابتدا باید ابزارهای مورد نیاز را آماده کنیم. وسایلی مانند شابلون،سمبه و قیچی از جمله ملزومات این کار هستند . پس از آماده سازی وسایل ورق هایی که برش دادیم را داخل دستگاه نبرد انتقال می دهیم. دستگاه نبرد در کانال سازی وظیفه گرد کردن ورق ها را انجام می دهد. در نتیجه علاوه بر اینکه از این دستگاه برای ساخت زانوئی 90 درجه استفاده می شود ، برای ساخت کانال های گرد نیز اغلب از نبرد استفاده می کنند.

     در ساخت کانال های گرد نیز همانند کانال های چهار گوش ابتدا باید طرح و نقشه کار با اندازه گیری های دقیق تهیه شود و سپس ورق های کانال توسط شابلون و قیچی برش داده شده و بعد برای کار در صورت نیاز خمیده وآماده شوند.

     کانال تهویه صنعتی یک سیستم مهم در بناها و صنایع است که برای جابجایی هوا و کنترل دما و رطوبت استفاده می‌شود. این کانال‌ها به صورت لوله‌هایی با ابعاد و شکل‌های مختلف ساخته می‌شوند و می‌توانند به طور مستقیم به تجهیزات مانند فن‌ها، دما سنج‌ها و رطوبت سنج‌ها متصل شوند. کانال‌های تهویه صنعتی موثر در بهبود کیفیت هوا، حفظ سلامتی کارکنان و بهینه‌سازی عملکرد سیستم‌های تهویه و تبرید می‌باشند.

انواع دریچه کولر

بعد از آشنایی کلی که با مقوله کانال سازی پیدا کردیم نوبت به انتخاب دریچه توزیع هوای مناسب می رسد. دریچه های توزیع هوادر کانال سازی صنعتی کولر با توجه به کاربردی که دارند به چهار دسته : دریچه های رفت ، برگشت ، تخلیه و پرتابی تقسیم می شوند .  که در کنار این گزینه ها دریچه های لوکس چوبی نیز به چشم می خورد که امروزه در بیشتر ساختمان های مدرن و لوکس از این نوع دریچه ها استفاده می شود . که در ادامه به معرفی تعدادی ازانواع دریچه ها کولری که در موسسه فنی تهویه نو عرضه می شوند به همراه مختصر ی از کابردشان خواهیم پرداخت.

 به دلیل تنوع بالای دریچه ها ی عرضه شده در موسسه فنی تهویه نو ، معرفی همه انواع ان از حوصله متن خارج است و شما می توانید جهت اطلاع از همه انواع و خریداری این دریچه ها به این موسسه مراجعه فرمائید.

  • دریچه خورشیدی : این نوع دریچه از انواع دریچه های رفت محسوب می شود و از جنس آلومینیوم یا استیل است و کاربرد آن در اتاق های تمیزی فاقد ذرات معلق در هوا است.
  • دریچه های سقفی گرد برجسته و یا تخت : این نوع دریچه ها نیز از انواع دریچه های رفت هوا محسوب می شود و از جنس آلمینیوم بوده و برای اتاق هایی که سقفشان تا 4 متر است، مناسب هستند .
  • دریچه دیواری رفت دو طرفه پره ایرفویل آلومینیومی (دریچه کولری) : این دریچه ها نیز از نوع دریچه های رفت هوا هستند و اغلب در کولرهای آبی و ایرواشرها مورد استفاده قرار مي گيرد از این نوع دریچه مدل برگشت هوا نیز ساخته شده که به دلیل استفاده از ایرفول در آن خیلی حساس بوده و در مکان هایی که امکان ضربه وجود نداشته باشد از آن استفاده می شود.
  •  
  • دریچه برگشت Z : این دریچه ها نیز همانگونه که از نامش پیداست برای برگشت هوا استفاده می شود و از جنس آلمینیوم بوده و در سیستم های برگشت هوای دستگاه های تهویه هوا ( داکت اسپلیت ، فن کویل ، هواساز و … ) کاربرد دارد.
  • دریچه سبد تخم مرغ : این دریچه از انواع دریچه های تخلیه هوا یا اگزاست می باشد و ویژگی مهم آن امکان هوادهی به چهار صورت یک طرفه، دو طرفه ، سه طرفه و چهار طرفه می باشد.
  •  
  • دریچه های جت دفیوز : اگر فضائی که می خواهید در آن کولر کشی کنید دارای اتاق ها و یا سالن های بسیار بزرگی است و نیاز است که هوای کولر ها مسافت طولانی را سپری کنند بهتر است از دریچه های پرتابی استفاده کنید . دریچه های جت دفیوز از جمله پیشنهادات خوب شرکت تهویه نو، برای انتقال هوای تهویه شده با مسافت های طولانی است . عملکرد این نوع دریچه ها به این شکل است که ، جت دفیوز با افزایش سرعت جریان هوا و با استفاده از متمرکز کردن جریان هوا، طول مسافت پرتاب هوا را افزایش می دهند .

  • دریچه دیواری چوبی : همانگونه که گفته شد دریچه های چوبی اغلب حالت تزئینی و لوکس داشته و اگر دکوراسیون منزل شما کلاسیک است می توانند در زیبایی منزل شما تاثیر زیادی داشته باشند. قابلیت رنگ آمیزی و استفاده از روکش چوبی باعث شده که این نوع دریچه ها مورد استقبال خیل عظیمی از مشتریان موسسه فنی تهویه نو قرار گیرد.

علاوه بر مواردی که در بالا نام بردیم در شرکت تهویه نو انواع مختلفی از دریچه های تهویه هوا عرضه می شود که می توانید با مراجعه به این موسسه فنی از انواع و ویژگی های هر کدام آگاه شده و به تناسب سلیقه و نیازتان خرید کنید .

به خاطر داشته باشید ، با توجه به میزان بالای آلودگی هوا که امروزه با آن مواجه هستیم . برای حفظ سلامت خودتان و خانواده استفاده از یک سیستم تهویه هوای مناسب در منزل ضروری می باشد.

عوامل موثر در قیمت کانال کشی ساختمان

  • متراژ مکان مورد نظر جهت کانال سازی صنعتی
  • انتخاب ورق در ساخت کانال
  • نوع و جنس و برند کانال
  • ضخامت ورق مورد کاربرد در کانال کشی
  • نوع اتصالات (جنس بند کشو یا فلنج)
  • نوع ورق از نظر گالوانیزه بودن و نوع عایق کاری
  • شرایط مکان و ارتفاع نصب کانال سازی صنعتی ساختمان

نحوه محاسبه هزینه کانال کشی کولر

حتما می دانید که هزینه های کانال سازی کولر و سیستم های تهویه ساختمان بر مبنای متراژ فضا و برحسب متر مربع محاسبه می شود. به همین دلیل محاسبه هزینه، نیاز به آگاهی از ابعاد ساختمان مورد نظر می باشد. پرسنل مجرب شرکت تعبیه نو همواره با محاسبه درست و دقیق متراژ و انتخاب متریال مصرفی مناسب، قیمت منصفانه ای را به مشتری پیشنهاد می دهد.

موارد مختلفی در محاسبه قیمت کانال سازی کولر تاثیر گذار است. جهت اندازه گیری قیمت کانال کشی کولر، محیط کانال کولر یا دهانه آن را در ابعاد طول کانال ضرب نمایید تا متراژ کلی کانال را بدست آورید. سپس این عدد را در قیمت واحد ضرب کنید، به این روش می توانید قیمت ابتدایی هزینه کانال سازی صنعتی را بدست آورید. البته توجه داشته باشید که قیمت متریال با توجه به جنس مواد مصرفی و برند متفاوت می باشد.

کادر نصاب شرکت تهویه نو بعد از بررسی ساختمان و محاسبه متراژ و نوع کانال کشی (از نظر گرد یا چهارگوش بودن) و مواد اولیه (خرطومی یا منعطف بودن). قیمت نهایی را خدمت مشتریان عزیز اعلام می کند. علاوه بر این موارد دستمزد متخصص نصب و هزینه ایاب و ذهاب آن نیز به قیمت نهایی کار اضافه خواهد شد.

کانال سازی صنعتی

نحوه محاسبه متراز و هزینه کانال کشی کولر ( کانال هوا)

عوامل متعددی بر تخمین و محاسبه هزینه کانل کشی موثر هستند.

محاسبه متراژ کانال هوا به متر مربع

برای محاسبه متراژ کانال باید سطح ورق استفاده شده را حساب کرد ، برای این کار ابتدا محیط هر قطعه از کانال در طول آن ضرب می شود ، به عنوان مثال یک کانال با ابعاد 30*30 سانتی متر به طول 2 متر 2.4 متر مربع مساحت دارد ، برای محاسبه قیمت کانل مساحت در قیمت واحد ضرب خواهد شد.

به عنوان مثال اگر هر متر مربع کانال 1500000 ریال قیمت داشته باشد محاسبه به صورت زیر خواهد بود

(عرض+ارتفاع) *2 *طول*قیمت واحد= قیمت کانال

3600000=1500000*2*2*(0.2*0.3)

قیمت واحد به عوامل متعددی بستگی دارد

  • متراژ کل ،که با افزایش هر چه بیشتر قیمت واحد کاهش می یابد.
  • نسبت تعداد اتصالات (زانویی،سه راهی، چهار راه و تبدیل) به تعداد راسته ها ، هر چه نسبت اتصالات بیشتر باشد قیمت واحد افزایش می یابد.
  • نوع رابطبین دو کانال (بندکشویی، فلنج نبشی، فلنج TDC، و TDF ). هزینه فلنج ها معمولا طبق روش قهرست بهایی در دل قیمت واحد کانال گنجانده می شود و یا به صورت کیلوگرم در فلنج نبشی فولادی و متر طول در فلنج TDC محاسبه میگردد.
  • ساپورت که در دو نوع مودولار و فولادی ( نبشی ناودانی) اجرا میشود. محاسبه قیمت ساپورت فولادی به صورت کیلوگرم خواهد و ساپورت مودولار نیز به صورت متری قابل خواهد بود.
  • ضخامت ورق که به نسبت ابعاد متغیر است ، معمولا در کانل کشی هوا ازضخامت های زیر استفاده می شود: (0.5-0.6-0.7-1-1.25)
  • ارتفاع محل نصب نیز بر قیمت واحد کانال کشی موثر است ، در ارتفای بالای 3 متر نیاز به داربست می باشد.
  • محل جغرافیایی ، محل اجرای کانال کشی از دیگر موارد موثر بر قیمت کانال کشی می باشد.

کمترین ضخامت ورق فولادي براي ساخت کانال هوا با مقطع دایره که کلاس فشار آنها کمتر از 500 پاسکال باشد.

کمترین ضخامت ورق فولادي براي ساخت کانال هوا با مقطع چهارگوش که کلاس فشار آنها کمتر از 500 پاسکال باشد.

نمونه کار های کانال سازی تهویه نو

کانال سازی کولر

کانال کولر یکی از انواع مجاری یا کانال انتقال هوا می باشد. کانال کولر از ورق گالوانیزه و عمدتا با ضخامت 0.5 تا 0.6 میلیمتر و به صورت چهارگوش ساخته میشود. اتصالات در کانال کولر معمولا از نوع بندکشویی و فلنج نبشی میباشد ولی امکان ساخت از نوع TDF و TDC نیز وجود دارد.

در ادامه قصد داریم در رابطه با این جزء مهم سیستم تهویه ، اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم تا اگر زمانی تصمیم به احداث کانال کولر در ساختمان خود نمودید بهترین انتخاب را در این باره انجام دهید. بحث ما بیشتر پیرامون انواع کانال کولر ، نحوه نصب و کانال کشی و در نهایت دریچه کولر می باشد .

 

خدمات ما عبارتند از :

1) مشاوره فنی : تیم ما با بررسی و شناخت کامل از نیازها و مشکلات مشتریان ، مشاوره فنی حرفه‌ای در زمینه طراحی و ساخت کانال‌ هوا ارائه می‌دهد ، که شامل ارزیا بی میدانی از محیط ، طراحی سیستم مناسب ، انتخاب مواد و مصالح استاندارد و روشهای مناسب برای اجرا است .

2) طراحی دقیق : تیم ما با استفاده از نرم‌افزارهای مدل‌سازی پیشرفته، طراحی دقیق و بهینه ، برای ساخت و نصب سیستم کانال‌سازی هوا را ارائه می‌دهد . این طرح‌ها شامل ترسیم نقشه‌های سه‌ بعدی ، مشخصات فنی و جزئیات ساختاری هستند .

3) ساخت و نصب : ما در تولید و ساخت کانال‌های هوا از مواد با کیفیت بالا ، با رعایت استانداردهای صنعتی استفاده می‌کنیم . تیم ما با استفاده از تجهیزات پیشرفته ، کانال‌های هوا را به صورت دقیق و با استانداردهای بین‌المللی ساخته و نصب می‌کنند .

 

4) تست و تأیید کیفیت : ما پس از نصب کانال‌های هوا ، عملیات تست و تأیید کیفیت را در برنامه اجرایی قرار میدهیم . که شامل بررسی جریان هوا ، تعادل فشار، کاهش صدا و هرگونه نشتی  می  باشد . هدف اصلی و نهایی ما ، اطمینان از عملکرد بهینه و بدون مشکل در سیستم کانال‌ هوا و اطمینان خاطر مشتریان گرامی است .

ما با ارائه خدمات با کیفیت ایده آل و قابلیت و توانایی در ساخت سفارشات ، با رعایت استانداردهای ایمنی و کیفی ، بهترین راه حل‌ها را در اجرای کانال‌ هوا ، برای صنعت ساختمان‌ و پروژه را ارائه می‌دهیم . با تیم ما در تماس باشید تا در خصوص نیازهای شما و شرکت شما ، در خصوص سیستم تهویه ، مشاوره و خدمات لازم را ارائه دهیم.

    شرکت تهویه نو آستیاک ، به عنوان یکی از پیشروان در عرصه طراحی و اجرای سیستم‌های کانال هوای صنعتی، به ارائه راهکارهای حرفه‌ای و کیفیت برتر در این حوزه متعهد هستیم. با سابقه‌ای بیش از 10 سال در صنعت ساختمان و تأسیسات، تیم مجرب و متخصص ما آماده استقبال از شما و همراهی در تأمین نیازهای هوای صنعتی شما است.

    کانال هوای صنعتی، به عنوان یکی از عناصر اساسی و مهم در سیستم‌های تهویه، در بهینه‌سازی مصرف انرژی و ایجاد محیط کاری سالم و ایمن نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. در شرکت کانال سازی، ما با بهره‌گیری از تجربه و دانش فنی، به طراحی، تولید و نصب کانال هوای صنعتی با استفاده از متریال‌های با کیفیت و با رعایت استانداردهای فنی بین‌المللی می‌پردازیم.

با توجه به نیازهای منحصر به فرد هر صنعت و سازمان، تیم ما قادر است به شما راهکارهایی سفارشی و هماهنگ با شرایط و محیط کاری شما ارائه دهد. در طراحی کانال هوای صنعتی، ما به جنبه‌هایی همچون طراحی بهینه، جریان هوا، کاهش افت فشار، کنترل صدا و حذف آلاینده‌ها توجه ویژه‌ای داریم.

علاوه بر این، ما با استفاده از تجهیزات پیشرفته و فناوری‌های نوین، به ارائه خدماتی از قبیل بازسازی و بهبود عملکرد سیستم‌های هوای صنعتی نیز می‌پردازیم. از مشاوره تا اجرا و نگهداری، در همه مراحل، تیم متخصص ما با شما همراه خواهد بود.

ما در شرکت تهویه نو  به دنبال برقراری روندی پایدار و بلندمدت با مشتریانمان هستیم. اعتماد شما و رضایت شما از خدماتمان برای ما بسیار ارزشمند است. به همین دلیل، در کنار ارائه خدمات با کیفیت، تضمین به موقعیت و پاسخگویی سریع به نیازها و سوالات شما از اولویت‌های ماست.